Tutorial: "receptenboekje".

Hallo,

Aan de hand van foto's een uitleg hoe je een leuk receptenboekje kunt maken. Voor dit boekje heb ik gebruik gemaakt van een receptenboekje wat de C1000 een aantal jaren geleden heeft uitgegeven. Deze heb ik als basis gebruikt. Maar ieder ander boekje kan ook. Het papier wat ik hiervoor gebruikt heb is van Fabscraps: chic chairs C60 006 en chic pinks C60 005.
Het papier iets kleiner gesneden dan het boekje, zodat je net een klein wit randje overhoud. Alles is opgeplakt met tape en daarover lijm. Zodat je nog iets kunt schuiven met het papier.Om het groene een beetje weg te werken 
heb ik de ringband uitgeknipt. 
Zie foto.Omdat er niet genoeg letters 'e' meer waren heb ik de letter 'o' hiervoor gebruikt. Het stukje wat je eruit knip is het dwars balkje.Een gaatje gemaakt met de 'crop a dile' om het lintje met bestek vast te maken. Dit heb ik iets vastgelijmd met Joy paper blossoms lijm.
De tabjes voor de tabbladen zijn geponst met de pons van MC Gill. Op het voorste tabblad heb ik de inhoud geprint en vervolgens de tabbladen genummerd. 


Zo ziet het er dan uit.


Nog een extra ruimte voor kleine kaartjes. De recepten heb ik gelamineerd. Dit is met het koken/bakken erg handig. Zo wordt het papier niet vettig.


Hoop dat dit zo duidelijk is. 
Heb je vragen, je mag altijd contact met me opnemen.
Veel plezier met het maken van dit receptenboekje.

Groetjes Hilda.


1 opmerking:

  1. Hallo Hilda,

    Wat een super leuke uit leg van dit schitterende recepten boekje.

    Lieve groetjes Marrie

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo,
Bedankt voor je bezoekje en de
leuke reacties!
Ik lees ze met veel plezier.
Groetjes Hilda.